neděle 29. března 2020

Pro dnešek si sem dáme jednu věcičku a pro úplnost si ji přeložíme. Snad toho nezanikne moc v překladu.



A seznámím vás tak s panem Linem Banfim, poměrně známým italským hercem a aktérem převážně v komediích. Člověk si ho brzy všimne coby tahouna a vůbec trvalého spolupracovníka zde občas se účastnící dvojice - Franca Franchiho a Ciccia Ingrassi - v jejichž filmových komediích začínal svou hereckou dráhu a zůstal jim věrný i v sedmdesátých letech.

Stejně, jako jeho spolupracovníci, a stejně jako množství dalších populárních italských tvůrců komedií, i tenhle pán si rád hraje s dialekty, ale scéna výše se dá pochopit i bez nich. Jak překvapeně zjišťuju, je to strašně populární až legendární scéna italské komedie? Tak snad jsme ji moc nezvrtali...

Jinak, kariéra pana Banfiho mě upřímně trochu děsí, jelikož hlavní linii tvoří sexy komedie na spoustu způsobů a hrdinové trochu ve stylu Pana účetního.
Na druhou stranu, lepčí něco ze života pracujících občanů než nějakých těch, co chudáky pracující občany pro srandu tak obírají.
Film Vieni avanti cretino, ze kterého jsme čerpali, se na modelu nepopulárního neuznávaného antihrdiny v nepříjemných situacích rozhodně zakládá a prvky sexy komedie jsou tu ke škodě patrné. On sám nicméně imho není špatný herec, i věřím, že třeba ne všechno musí být zlé. A jenom Nello Pazzafini má v sortimentu alkoholických nápojů humor, akorát už mu došel. Tak věřím, že vám snad ještě ne.

Žádné komentáře:

Okomentovat